Laddstolpe i Göteborg

Elbilar är omåttligt populära i Västra Götaland vilket gör det mer och mer aktuellt att installera laddstolpe i Göteborg. Enligt Trafikverket är varannan nyregistrerad bil i Göteborg laddbar och den totala mängden nyregistrerade elbilar har nyligen för första gången överstigit mängden nyregistrerade fossildrivna bilar.

Behovet av laddstolpe i Göteborg

Laddstolpen är en viktig komponent i den hållbara energiinfrastrukturen. Att ladda sin elbil direkt via ett vanligt uttag hemma tar alldeles för lång tid (ett till två dygn beroende på effekt), och gör det svårare att ta nytta av att den första hälften av batteriets kapacitet går snabbare att ladda. En modern laddstolpe kan känna av hur hög laddning batteriet har och anpassa sin effekt därefter.

Målet med att installera en laddstolpe är alltså att förenkla laddningen av din elbil. Med vissa snabbladdningslösningar kan du komma upp i 50% kapacitet på under halvtimmen vilket är perfekt om du har glömt att ladda bilen över natten. I regel kan du med en välanpassad och modern laddstolpe uppnå full laddning på några timmar.

Olika varianter

Det finns några olika varianter av laddstolpar. Dels har du de allmänna laddstolparna som finns på bensinmackar och allmänna platser. Beroende på när de är installerade kan de ha olika effekt. De bästa kan ge en ungefär 300 kilometer laddning på 15 minuter.

Sedan finns hemmastolparna som är en populär variant bland Göteborgs villaägare. De kommer ofta i form av en box som man hänger på väggen och kan i bästa fall likt ovanstående exempel förse en med ungefär 300 km på 15 minuter. Detta kräver dock att du har tillräckligt kraftiga säkringar och tillräckligt hög kapacitet i eldragningen hemma. Med en Banbrytande Laddstolpe Göteborg får du dels snabb laddning av din elbil samt andra bra egenskaper såsom 4G och en liten, diskret design.

För den som bor i bostadsrätt finns det många gemensamma lösningar för installation av laddstolpe i Göteborg. En vanlig sådan är att man installerar laddstolpe på kanske 10% av parkeringsplatserna och sedan tar ut en lite högre avgift för de platserna men bjuder på elen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *